Saturday, September 5, 2009

Bantahan Terhadap Pembinaan Kuil Di Seksyen 23 Shah Alam2 comments:

 1. kenapa isu ini dilihat seperti dipolitikkan UMNO??
  yang korg nk hentam ialah kerajaan Selangor..
  apa kes yg masuk pasal amanat haji hadi??
  takebeer??
  korg nk hentam PR ke kerajaan Selangor??
  rakyat sudah bijak menilai bro...

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum,

  1. Minta tolong semua yg terbabit jgn buat perkara seperti ini lagi di shah alam. Secara tak langsung ianya boleh menjatuhkan kredibiliti parti UMNO itu sendiri.

  2. Amat berharap UMNO Shah Alam dapat melahirkan pemimpin dikalangan pemuda yang menunjukkan akhlak-akhlak yang mulia di mata rakyat Shah Alam.

  3. Minta semua pemuda-pemuda UMNO Shah Alam mengikut Al-Quran & Sunnah Rasullullah SAW. Buat apa yang disuruh dan tinggalkan apa yang dilarang.

  4. Politik amat penting untuk sesebuah negara, kerana melalui politik berkemungkinan besar sesebuah negara islam dapat ditubuhkan. Ia adalah bertujuan untuk menjaga semua hak-hak manusia yang menetap di Malaysia dengan adil & saksama. Dengan syarat pemimpin UMNO mestilah menunjukkan akhlak-akhlak yg mulia.

  5. Kita hendaklah jadi seperti Rasulullah SAW, yang hanya mengamalkan syukur dan sabar dalam kehidupan seharian beliau.

  6. Parti UMNO itu ditubuhkan bukan semata-mata kerana kaum Melayu itu sendiri, tetapi lebih kepada orang melayu itu sendiri adalah Islam. Secara tak langsung ini adalah parti yang terawal yang melahirkan pemimpin Islam. Tetapi perjuangan itu disalah erti, lebih kepada kaum Melayu itu sendiri.

  7. Insyaallah, Pemuda Umno Shah Alam dapat mengambil iktibar supaya dapat memenangi PRU13, yang memang dinanti-nantikan

  Muhammad Basir

  6.

  ReplyDelete